Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam teraz przepis na frytki z czarnych ziemniaków nazwy wam nie podam bo sama nie znam, ziemniaki dostałam od szwagra. Mówiąc szczerze do frytek te ziemniaki nadają się idealnie. Wstawię zdjęcie tego ziemniaka może ktoś skojarzy jaką mają nazwę. Frytki z tych ziemniaków są fajne z wierzchu chrupiące zaś w środku mięciutkie zwłaszcza na gorąco, chłodne też smakują nieźle. Jednak jak to mówią co domowe to domowe smak o niebo lepszy.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 952
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 952
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Składniki
Ziemniaki ze zdjęcia obrać i pokroić na frytki ( ja wszystko robię ręcznie ).
Gotowe pokrojone frytki dokładnie umyć i osuszyć na durszlaku.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go, następnie na rozgrzany olej wkładać frytki trochę ponad olej i smażyć je na mniejszym ogniu przewracając drewnianą łyżką ze dwa razy. Smażyć na złoty kolor.
Frytki z tłuszczu wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej aby ociekł tłuszcz. Gotowe frytki można podawać z keczupem, majonezem lub ulubionym sosem. Frytki mogą być również jako dodatek do dania głównego.