Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli gwałtowna reaktywacja mej miłości do ciasta francuskiego gotowego
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6337
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6337
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 776
Składniki
Plastry cukini zblanszować ( ok.2 min) we wrzątku. Ciasto pokroić na kwadraty ok.8 cm. Na każym kwadracie - przy jego brzegu - rozłożyć plaster cukini,położyć kiełbaskę , paprykę i gałązkę tymianku (kiełbasa ma wystawać poza brzegi). Zrolować, gotowe rulony posmarować rozbełtanym jajem , posypać ziołami i pieprzem.
Piec ok. 20 min w tem 180 st.
Danie banalne ale bardzo efektowne