Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do kawy. Jeden warunek, że te 3 składniki mam pod ręką a jakie to poniżej.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10157
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10157
Składniki
Tak wyglądają składniki + cukier puder do zrobienia lukru.
Myjemy i kroimy śliwki na ćwiartki
Ciasto francuskie prostujemy i wykładamy na papier do pieczenia.
Na ciasto wykładamy śliwki posypujemy cukrem i jak ktoś lubi cynamon ja nie to wkładamy ciasto do pieczenia. Pieczemy na 220 st C góra i dół przez 10 minut i przatrzymy jak rómieni się ciasto. Potem przykręcamy do 200 st C. Po około 20 -30 minutach powinno być OK.
Gdy ciasto jest już dobre to wyjmujemy i przygotowywujemy lukier z cukru pudru. Pędzelkiem smarujemy ciasto i czekamy do wystygnięcia. Tak to wygląda i teraz życzę smaczengo.