Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty pomysł na podwieczorek.
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 225
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8947
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 225
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8947
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy do temperatury pokojowej.
Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Szynkę lub wędlinę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kukurydzę. Serek rozdrabniamy i dodajemy do zawartości patelni. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Płat ciasta kroimy na kwadraty 8x8 cm. Krawędzie smarujemy rozkłóconym jajkiem. Na środek każdego kwadratu nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy w trójkąty.
Trójkąty układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy pestkami słonecznika. Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 18 st.C.