Francuskie ślimaczki z serem i szynką

Francuskie ślimaczki z serem i szynką
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Francuskie ślimaczki z serem i szynką to szybka przekąska na imprezę.

Składniki

  • 300 g ciasta francuskiego,
  • 10 łyżek majonezu,
  • 10 łyżek ketchupu,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli,
  • 150 g sera żółtego,
  • 150 g ulubionej szynki.

Przygotowanie

  1. Ketchup mieszamy z majonezem i przyprawami. Smarujemy płat ciasta francuskiego. Następnie wykładamy ser i szynkę. Zawijamy w rulon i kroimy na 2 cm plastry. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.

    Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.
    Podajemy z ulubionymi sosami jako przekąskę na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (2)

ErJot 29 grudnia 2019
Super pomysł do wykorzystania na domową imprezę sylwestrową:)
szpileczkiibabeczkiblog 29 grudnia 2019
Smaczny i przede wszyskim szybki ;)
Składniki
  • 300 g ciasta francuskiego,
  • 10 łyżek majonezu,
  • 10 łyżek ketchupu,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli,
  • 150 g sera żółtego,
  • 150 g ulubionej szynki.
Składniki