Francuskie paszteciki z żółtym serem

Przepis dnia 2011-09-05
Francuskie paszteciki z żółtym serem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Znakomite!

Składniki

Przygotowanie

  1. Z ugotowanego udka kurczaka zdjęłam mięso i drobno je pokroiłam. Kapustę kwaszoną mocno odcisnęłam i drobno pokroiłam. Cebulę posiekałam i podsmażyłam na oliwie. Wszystkie składniki wymieszałam, dodałam starty żółty ser i dużo pieprzu, szczyptę soli. Farsz nakładałam na kawałki ciasta francuskiego, które zawijałam w pasztecik. Po wierzchu posypałam sezamem. Piekłam w 220 stopniach przez 15 minut.

Komentarze do przepisu (5)

ola100 29 maja 2011
Mam farsz od pierogow miesno-kapusciany zrobie paszteciki ale czy smarowalas czym maslem jajkiem bo czego sie... Czytaj całość »
Mam farsz od pierogow miesno-kapusciany zrobie paszteciki ale czy smarowalas czym maslem jajkiem bo czego sie bedzie trzymac posypka moze byc kminek.Bardzo ladnie wygladaja i pewnie tez smakuja.
taura 29 maja 2011
Niczym nie smarowałam pasztecików, ponieważ sezam trzymał się na plaskiej powierzchni bez poblemu. Oczywiście... Czytaj całość »
Niczym nie smarowałam pasztecików, ponieważ sezam trzymał się na plaskiej powierzchni bez poblemu. Oczywiście możesz posypać kminkiem, świetie pasuje do kapusty kwaszonej. Zyczę smacznego!
jagienkaaa 31 maja 2011
Bardzo fajne rozwiazanie do barszczu,ale tez do bulionu i jako osobne danie!Dzieki!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki