Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2010
pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach, z ciągnącym się serem grzybowe muffinki :-)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 39
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2249
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 256
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1587
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 39
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2249
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 256
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1587
Składniki
Ciasto rozmrozić, wykrawać kółka i w każdą foremkę od muffinek włożyć krążek ciasta. Włożyć formy do lodówki.
Przygotować farsz: cukinię pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie ok. 10 min. Na drugiej patelni usmażyć na oliwie grzyby i cebulę. Połączyć jajka, śmietanę, 2/3 startego sera, koperek, cukinię, grzyby i cebulę. Starannie wymieszać, doprawić solą i pieprzem (nie żałować :-)).
Porcje farszu nakładać do miseczek z ciasta. Posypać wierzch resztą sera. Piec muffinki w temp. 200 stopni, aż masa się zetnie i wierzch zrumieni (ok. 30 min.)