Francuskie koperty z czekoladą

Francuskie koperty z czekoladą
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KasiaAsia
Szybkie, tanie niby nic:)

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • czekolada gorzka, 1 tabliczka 90g

Przygotowanie

  1. Ciasto rozkładamy, kroimy w małe kwadraty. Na środek każdego kładziemy jedną kostkę czekolady. Zaklejamy ciasto na krzyż. Pieczemy na papierze do pieczenia ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

  2. Mi się te koperty otworzyły podczas pieczenia, ale widocznie za słabo skleiłam ciasto.

Komentarze do przepisu (3)

irma 14 lutego 2013
Z czekoladą jeszcze nie robiłam :-)
pedroklub 24 lutego 2013
"mnie " a nie "MI" się te koperty otworzyły.....
kmagg 24 lutego 2013
wyglądają pysznie, muszę wypróbować z czekoladą. A żeby się nie rozklejały to chyba wystarczy posmarować... Czytaj całość »
wyglądają pysznie, muszę wypróbować z czekoladą. A żeby się nie rozklejały to chyba wystarczy posmarować jajkiem.
Składniki
  • gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • czekolada gorzka, 1 tabliczka 90g
Składniki