Francuska przekąska z parówkami

Francuska przekąska z parówkami
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Pomysł zaczerpnięty z bloga Ewy. Prosta, a jednocześnie bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. My zajadaliśmy się nią już kilkakrotnie, na początku robiłam ją zgodnie z oryginałem. Tutaj podaję przepis z małymi zmianami, ponieważ jak sami zapewne zauważycie jest to uniwersalna przekąska, do której można zawsze coś dodać, zamienić, itp., itd.

Składniki

  • ciasto francuskie 2 opakowania
  • parówki cienkie 6 sztuk
  • papryka w musztardzie 4 łyżki (firmy Podravka)

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.


  2. Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.

  3. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 16 listopada 2015
Śliczna, pomysłowa i niezwykle apetyczna przekąska :)
Konto usunięte 17 listopada 2015
Czy każda przekąska z użyciem francuskiego ciasta będzie automatycznie francuską? Wątpię, nawet nie ma prawa... Czytaj całość »
Czy każda przekąska z użyciem francuskiego ciasta będzie automatycznie francuską? Wątpię, nawet nie ma prawa się tak nazywać...
Konto usunięte 05 lutego 2016
:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ciasto francuskie 2 opakowania
  • parówki cienkie 6 sztuk
  • papryka w musztardzie 4 łyżki (firmy Podravka)
Składniki