Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka przystawka lub wczesna kolacja na ciepło.
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Składniki
Dwie blaszki babkowe (podstawa 10 cm) wysmarować tłuszczem, posypać mąką i wstawić do lodówki. Cebule przekroić na trzy części, posypać solą, pieprzem i krótko poddusić na odrobinie oliwy. Piekarnik rozgrzać do 190-200 C. Z ciasta francuskiego wyciąć dwa koła o średnicy 18-19 cm i wyłożyć nimi blaszki. Spód posypać lekko zmielonym siemieniem. Do każdej babki włożyć po trzy plastry cebuli, przykryć ponacinanym serem. W nacięcia włożyć połówki ząbka czosnku, posypać ziołami prowansalskimi. Boki ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać zmielonym siemieniem. Pieczemy do lekkiego przyrumienienia.