Fondue w bułkach

Fondue w bułkach
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Czyli topiony ser z brokułami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Brokuła ugotowałam pięć minut w osolonej wodzie, na kolejne pięć minut zostawiłam go po wyłączeniu ognia. Można wyjmować.

    Bułki odkroiłam od góry i wybrałam miąższ.

    Fondue robi się w pięć ciągle minut trzeba tylko ciągle mieszać.

    W rondelku rozpuściłam margarynę na małym ogniu, dodałam mękę i wymieszałam. Trochę podsmażyłam mieszając. Wlałam mleko, rozrobiłam, potem dodałam część wina i pokrojony ser, mieszałam. Gdy zaczął się rozpuszczać dodałam resztę wina i przyprawy i mieszałam.

    Gorące nalałam do bułek.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

KulinarnaChwila 28 marca 2020
Apetyczne :)
BEATA1978 28 marca 2020
W sam raz na śniadanko :)
kucharka-amatorka 29 marca 2020
Jaki fajny pomysł!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki