Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś się lekko stresuję bo obiad późno gotuję, ale jest i to mój ulubiony i szybki.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Przygotować kupne flaki z Biedronki.
Do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać suszone warzywa.
Flaki dokładnie wypłukać aż nie będzie mętna woda.
Dodać je do garnka z wodą i warzywami.
Gotować do miękkości flaków.Gdy wyparuje około pół litra wody to flaki są już miękkie, można dodać smalec lub olej.
Dodać przyprawę do flaków.
Następnie majeranek i jeszcze chwilę po gotować doprawić do smaku.
Na patelni zapalić mąkę i ją rozrobić z wywarem od flaków, zalać flaki i zagotować.
Flaczki podałam z bułką bo tak lubimy najbardziej.