Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam flaczki w każdej postaci, wiem że są ludzie którzy nawet nie tchną tego dania, ja za to mogłabym je jeść codziennie ????.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1148
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1148
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością i gotować do jej miękkości,
W międzyczasie na tarce jarzynowej zetrzeć marchew oraz pietruszkę.
Gdy mięso z kością jest już miękkie dodać flaki
Oraz startą marchew z pietruszką. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości flaków.
W czasie gotowania dodać potrzebne przyprawy i nadal gotować.
Gdy na flakach jest taka jakby skórka to znaczy że flaki są już gotowe.
U mnie zawsze jada się flaki z bułką.