Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na kolacje i spotkanie ze znajomymi
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1184
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 133
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1184
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 133
Składniki
Filety usmazyć w jajku i mące. Wyłorzyć na półmisek.
Zalewa : Na patelni przesmażyć cebulę z papryką. Dodać pokrojone ogórki . Zalać wodą i olejem. Wrzycić ziele angielskie, cuier, sól i ocet. Dodac przecier . Całość zagotować dopirawić pieprzem. Ostudzić. Przygotpwane wcześniej fillety zalać zimną zalewą. Smacznego
Do zalewy można dodać trochę czosnku , pieczarek i np. kukurydzy- dowolność