Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety możemy podać do drugiego dania, albo możemy je włożyć do zalewy octowej i będziemy mieli pyszne filety śledziowe opiekane. Po prostu pychotka.
nóż, ręcznik papierowy, talerze, miska, widelec, patelnia,
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5267
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5267
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 100
Składniki
Filety śledziowe umyć , osuszyć , pokroić na połówki ( kawałki). Następnie przygotować talerz z mąką, talerz z bułką tartą oraz miskę z rozbełtanymi jajkami wymieszanymi z przyprawą do ryb. Kawałki filetów śledziowych przyprawić solą i pieprzem , obtaczać w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Filety śledziowe po umyciu i osuszeniu pokrojone na kawałki.
Panierowanie.
Smażenie.
Gotowe do podania.