Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety rybne w occie z dodatkiem papryki i cebuli to smaczne danie lub przekąska imprezowa, które możemy /a nawet powinniśmy/ przygotować co najmniej dzień wcześniej.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą dodajemy do zalewy octowej, zagotowujemy i gotujemy ok. 5 min. Odstawiamy by zalewa lekko przestygła. Filety rybne /jeśli są mrożone najpierw rozmrażamy/ oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką a następnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy filety z obu stron na złoty kolor. W naczyniu układamy filety rybne przekładając papryką i cebulą z zalewy, na koniec wlewamy zalewę. Odstawiamy do lodówki na co najmniej dobę.