Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna kompozycja fileta drobiowego otulonego ciastem naleśnikowym. Tak przyrządzone polędwiczki można podać jako przekąskę i nie tylko.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki. 2. Do miski wbijamy jajka.
3. Wsypujemy mąkę.
4. Dolewamy mleko.
5. Wyrabiamy ciasto łyżką.
6. Paprykę kroimy w paseczki drobne i dokładamy do ciasta.
7. Szczypiorek siekamy i również dodajemy do ciasta.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do miski.
9. Mięso solimy i dodajemy przyprawę do kurczaka.
10. Fileta przekładamy do ciasta i wszystko razem mieszamy.
11. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. Danie gotowe. 13. Smacznego.