Filet z łososia z rukolą i ziołami

Przepis dnia 2008-09-25
Filet z łososia z rukolą i ziołami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: maja30
Bardzo proste danie, idealne na specjalne okazje. Polecam panom, którzy chcą zrobić dla swoich pań szybką, ale efektowną kolacyjkę przy świecach. Najlepiej podawać z białym winem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przyprawić łososia solą i pieprzem i podsmażyć na oliwie z oliwek. Gdy łosoś się zarumieni zdjęć z ognia i posmarować wierzch gruboziarnistą musztardą. Ważne żeby łososia posmarować cienką warstwą, tak aby łosoś nie był zbyt ostry. W tym samym czasie ugotować w osolonej wodzie szparagi. Łososia ułożyć na talerzu ze szparagami. Udekorować rukolą i czerwoną sałatą. Skropić cytryną.

Komentarze do przepisu (3)

doomny01 04 października 2008
zamiast smarowac lososia musztarda mozna zrobic wholegrain mustard buere blanc ( sos maslany z francuska... Czytaj całość »
zamiast smarowac lososia musztarda mozna zrobic wholegrain mustard buere blanc ( sos maslany z francuska musztarda)
z sosem lepsze jak dla mnie a smak podobny
iska504 18 lutego 2012
jestem na diecie i nie znosze sosow jak dla mnie danie na 5
szczotka_od_kija 22 maja 2013
wygląda prześlicznie:), ja też jestem na diecie dlatego piekę, a nie smażę, ale i tak danie super szybkie i... Czytaj całość »
wygląda prześlicznie:), ja też jestem na diecie dlatego piekę, a nie smażę, ale i tak danie super szybkie i super pyszne:)


Składniki
Składniki