feta z figami i miodem

feta z figami i miodem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: agafia
Słoność fety naprawdę podkreśla smak fig. Wraz z odrobiną miodu i tymianku tworzą harmonijne danie...

Składniki

  • świeże figi - 4 szt
  • feta - 125 g
  • miód - 2 łyżki
  • orzechy włoskie - 50 g
  • świeży tymianek - kilka gałązek
  • oliwa - 2 łyżki
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać oliwę. Figi przekroić na pół, przełożyć na patelnię i smażyć przez 3 minuty.

  2. Dodać miód i tymianek, smażyć kolejną minutę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Fetę połamać na kawałki, ułożyć na talerze wraz z połówkami podsmażonych fig, posypać grubo posiekanymi orzechami. Podawać na ciepło.

Składniki
  • świeże figi - 4 szt
  • feta - 125 g
  • miód - 2 łyżki
  • orzechy włoskie - 50 g
  • świeży tymianek - kilka gałązek
  • oliwa - 2 łyżki
  • pieprz
Składniki