Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 119
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 130
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 119
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 130
Składniki
mąkę wsypać na stolnicę dodać sól, cukier następnie żółtka i spirytus lub ocet. Zagniatać ciasto, a w czasie zagniatania dodawać stopniowo śmietanę w miarę potrzeby. Gdy ciasto będzie już gotowe należy je bić wałkiem ok 10-15 minut. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki i rozwałkowywać na cienkie placki, radełkiem kroić paski i przeplatać. Smażyć na rozgrzanym smalcu następnie odsączyć na ręczniku papierowym i posypywać cukrem pudrem. Smacznego