Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 687
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 687
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
Bulion podgrzewamy, wsypujemy żelatynę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy, aby galareta lekko stężała.
Pieczarki obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki lub drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Natkę pietruszki także drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy na nim cebulę, gdy ta się zrumieni to wrzucamy starte pieczarki, smażymy tak długo, aż woda całkowicie odparuje, a pieczarki lekko się zrumienią. Przyprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Zawartość patelni przekładamy do miski dodajemy natkę, jajka oraz majonez i chrzan. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Na półmisku rozkładamy plastry szynki, na każdy nakładamy po 2-3 łyżeczki farszu. Szynkę zwijamy w rulon. Zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Wstawiamy do lodówki.