Faszerowane pieczarki.

Faszerowane pieczarki.
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Faszerowane pieczarki mięsem mielonym. Smaczna przekąska podana z chlebem. Polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy osuszamy. Do mielonego mięsa dodajemy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek i jajko, wyrabiamy.

  2. Wyrobionym mięsem nadziewamy pieczarki.

  3. Wkładamy je do przygotowanego rękawa, zawiązujemy końce rękawa i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

  4. Po upieczeniu rozcinamy rękaw, układamy na każdej pieczarce plaster żółtego sera, posypujemy oregano i ponownie zapiekamy kilka minut aż ser się rozpuści.

  5. Upieczone pieczarki z farszem wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki