Faszerowane muszle makaronowe

Faszerowane muszle makaronowe
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zrobiłam kiedyś sałatkę jarzynową, a ponieważ przyszli do mnie goście, chciałam podać ją nieco inaczej niż zwykle. Dlatego wpadłam na pomysł włożenia jej do makaronowych muszli i udekorowania parmezanem i szczypiorkiem. Pomysł okazał się bardzo trafiony :)

Składniki

  • Makaronowe muszle - 15 szt.
  • Marchew - 1 szt. (duża)
  • Pietruszka - 1 szt. (duża)
  • Ziemniak - 1 szt.
  • Ogórki kiszone - 2 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Majonez - 150-200 ml
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Ostra papryka - do smaku
  • Szczypiorek - do dekoracji
  • Parmezan - do dekoracji

Przygotowanie

  1. Makaronowe muszle gotujemy w osolonej wodzie, a następnie przelewamy zimną wodą.


  2. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka gotujemy do miękkości, następnie kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy.

    Faszerujemy muszle, układamy na talerzu, dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.

Składniki
  • Makaronowe muszle - 15 szt.
  • Marchew - 1 szt. (duża)
  • Pietruszka - 1 szt. (duża)
  • Ziemniak - 1 szt.
  • Ogórki kiszone - 2 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Majonez - 150-200 ml
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Ostra papryka - do smaku
  • Szczypiorek - do dekoracji
  • Parmezan - do dekoracji
Składniki