Faszerowane jajka

Faszerowane jajka
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: andzia1990
efektowne i naprawde smaczne:)idealnie nadają się na imprezke:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach,cebulkę pokroić w kostkę.Wrzucić razem na patelnie na rozgrzany olej i dusić.Doprawić sola i pieprzem.

  2. Jajka obrać ze skorupek i przeciąć wzdłuż na połówki.Wyjąć żółtka i dodać je do farszu(zetrzeć na tarce ),dokładnie wymieszać(powstanie taka "papka")

  3. W miejscu gdzie były żółtka połówki jajek napełniać farszem (najlepiej robi sie to małą łyżeczką)i ładnie uklepać.

  4. połowe jajek zawsze dekoruje majonezem,a drugą połowe keczupem.

Komentarze do przepisu (4)

jolakamil140981 12 września 2010
Jajeczka wyszły pyszne,znikły z talerza w mgnieniu oka!!!!!PYCHOTKA !!!!!!!!!!
kwiatusza 23 kwietnia 2011
wyglądają smakowicie porywam do ulubionych :-)
poison 07 kwietnia 2012
Jajeczka wykonane, jutro będą przystawką na Wielkanocnym stole, fajnie wyszło:-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki