Faszerowane jajka

Faszerowane jajka
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Sapik3
Smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy standartowo na twardo, pieczarki i cebule szatkujemy i podsmarzamy na patelni z odrobina tłuszczu. Kroimy na połówki jajka wyciągamy żółtka dodajemy do pieczarek i cebulki podsmarzonej, robimy z tego farsz z dodatkiem majonezu.

  2. Łyżeczką wypełniamy połówki jajek i dekorujemy wedle gustu. Życzę smacznego )))

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 04 października 2009
O, pieczareczki, mniam :) bardzo fajny pomysł! ja bym tylko te pieczarki podsmażyła razem z cebulką i chwilę... Czytaj całość »
O, pieczareczki, mniam :) bardzo fajny pomysł! ja bym tylko te pieczarki podsmażyła razem z cebulką i chwilę jeszcze poddusiła, żeby były lżej strawne ;) ciekawa też jestem, jak by smakowało z marynowanymi pieczarkami :)
Sapik3 04 października 2009
Witaj Mirabelko, one w sumie to są podduszone bo też staram sie aby dania nie były ciężkie w tłuszcz,polecam i... Czytaj całość »
Witaj Mirabelko, one w sumie to są podduszone bo też staram sie aby dania nie były ciężkie w tłuszcz,polecam i pozdrawiam.
Składniki
Składniki