Faszerowane jajka

Faszerowane jajka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: figg
Smaczne:-)

Składniki

  • Jajka 6szt
  • Tuńczyk w sosie własnym 1puszka
  • Cebula 1 mała
  • Ogórek kiszony 1średni
  • Curry, pieprz
  • Majonez 1,5łyżki

Przygotowanie

  1. Jajka zalewamy zimna wodą i gotujemy na twardo czyli od momentu zagotowania się wody 10minut. Po ugotowaniu obieramy i zostawiamy aby wystygły.
    W tym czasie odsączamy tuńczyka i dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulkę i ogórka kiszonego.
    Zimne jajka przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka i dodajemy do tuńczyka. Przyprawiamy pieprzem i curry, dorzucamy majonez i ucieramy na gładką masę widelcem. Wypełniamy miejsce po żółtku masą. Można posypać szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 30 stycznia 2014
zawsze na czasie,na każdą okazję,u Ciebie bardzo ładnie podane
Ewaaa 30 stycznia 2014
potwierdzam słowa Bożenki !! :) pycha i pięknie podane :)cichaczem "podwędzam" dwa :)
Konto usunięte 30 stycznia 2014
Ja też bym przynajmniej jedno "podwędziła", ale obawiam się że już nie ma. Nic to, zrobię sobie... Czytaj całość »
Ja też bym przynajmniej jedno "podwędziła", ale obawiam się że już nie ma. Nic to, zrobię sobie takie sama:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajka 6szt
  • Tuńczyk w sosie własnym 1puszka
  • Cebula 1 mała
  • Ogórek kiszony 1średni
  • Curry, pieprz
  • Majonez 1,5łyżki
Składniki