Faszerowane jajka

Faszerowane jajka
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasiagie
Zrobiłam takie kiedyś na Wielkanoc, teraz są nieodłącznym elementem każdej imprezy czy to rodzinnej czy w gronie przyjaciół i zawsze znikają ze stołu w pierwszej kolejności!

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo, kroimy na pół, wydłubujemy żółtko. Do żółtek dodajemy majonez, musztardę, sól, pieprz i paprykę mieloną, wszystko wedle uznania. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy z powrotem do białek za pomocą łyżki lub wygodniej - za pomocą szprycy cukierniczej, Posypujemy mieloną papryką, szczypiorkiem (lub zieloną cebulką) i jeśli ktoś lubi to oliwkami.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 13 marca 2014
smaczny farsz do wypełnienia jajek i masz rację, nadają się na Wielkanocny stół, ale tez i na inne okazje!
Składniki