Faszerowane cytryny

Faszerowane cytryny
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Jeśli nie znacie takiego, połączenia, tzn.cytryny z tuńczykiem to polecam wypróbować..

Składniki

  • 2 duże cytryny
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • jabłuszka kaparowe

Przygotowanie

  1. Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem.
    Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
    Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
    Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
    Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone.

Komentarze do przepisu (4)

ciacho50 21 maja 2016
Aromat jest i smak zarazem .
Docherro 21 maja 2016
Przepyszne połączenie ,to co lubię,a zwłaszcza smak cytryny w potrawach.
Futka 23 maja 2016
Wspaniałe rybne cytrynki :) Świetny pomysł :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 duże cytryny
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • jabłuszka kaparowe
Składniki