Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana nadziewana papryka. Lekka i smaczna przekąska
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 144
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 60
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 144
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 60
Składniki
Filet kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy na patelnię, solimy i smażymy na łyżce oleju około 5 minut. Papryki kroimy wzdłuż i czyścimy środek tak, żeby powstały łódeczki.
Kroimy drobno szczypiorek, pieczarki w plasterki. Pomidorki przekrawamy na pół. Ser należy zetrzeć na tarce.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do papryk wybijamy po jajku. Następnie układamy warstwami: filet, szczypiorek, pieczarki, połówki pomidorków. Na wierzch sypiemy ser.
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po pół godzinie wyciągamy i zajadamy na ciepło. :) Smacznego