Faszerowana papryka

Faszerowana papryka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gubgor
Zapiekana nadziewana papryka. Lekka i smaczna przekąska

Składniki

  • 2 duże papryki
  • Filet z piersi kurczaka
  • 1 stołowa łyżka oleju
  • Pęczek szczypiorku
  • 1 duża lub 2 małe pieczarki
  • 80 żółtego sera
  • 4 kurze jajka
  • 4 koktajlowe pomidorki
  • sól

Przygotowanie

  1. Filet kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy na patelnię, solimy i smażymy na łyżce oleju około 5 minut. Papryki kroimy wzdłuż i czyścimy środek tak, żeby powstały łódeczki.

  2. Kroimy drobno szczypiorek, pieczarki w plasterki. Pomidorki przekrawamy na pół. Ser należy zetrzeć na tarce.

  3. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do papryk wybijamy po jajku. Następnie układamy warstwami: filet, szczypiorek, pieczarki, połówki pomidorków. Na wierzch sypiemy ser.

  4. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po pół godzinie wyciągamy i zajadamy na ciepło. :)

    Smacznego

Składniki
  • 2 duże papryki
  • Filet z piersi kurczaka
  • 1 stołowa łyżka oleju
  • Pęczek szczypiorku
  • 1 duża lub 2 małe pieczarki
  • 80 żółtego sera
  • 4 kurze jajka
  • 4 koktajlowe pomidorki
  • sól
Składniki