Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tej papryki faszerowanej ze względu na składniki np.kuskus,miętę ma nieco śródziemnomorskie smaki,nam bardzo smakowała:)można podawać z dipem lub bez,dowolnie:)
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 130
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 320
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 130
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 320
Składniki
Przygotować dip.Ząbki czosnku obrać.Ogórek obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekać razem z czosnkiem.Jogurt wymieszać z połową czosnku,natką i ogórkiem.Przyprawić solą,pieprzem,trzymać w zimnym miejscu.
Bakłażan drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.Dodać resztę czosnku i posiekane chili.Wlać przygotowany bulion,zagotować.Zdjąć patelnię z ognia,wrzucić kuskus i odstawić na 20 minut.Dodać posiekaną miętę i masło.Farsz przyprawić.
Strąki papryki przekroić na połówki,oczyścić z gniazda nasiennego,skropić pozostałą oliwą.Napełnić przygotowanym farszem.Parmezan zetrzeć i posiekać wierzch papryki.Piec na grillu 8-10 minut.Podawać z dipem.