Fasolowa przekąska

Fasolowa przekąska
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Zdrowe podjadanie na ostro!

Składniki

  • Fasola piękny jaś 100g
  • Chili
  • Sól
  • cytryna sok z połówki
  • Cebula dymka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Oliwa z oliwek
  • Bazylia kilka listków

Przygotowanie

  1. Najłatwiej przygotowuje się tą przekąskę gdy gotujemy danie z fasolą, wtedy trzeba ugotować jej odpowiednio więcej a potem odjąć , gdy będzie miękka.

    Ugotowaną i jeszcze lekko ciepłą fasolę doprawiłam: solą, chili, sokiem z cytryny, oliwą, przeciśniętym czosnkiem, pokrojoną drobno szalotką i bazylią.

    Smacznego podjadania :)

Komentarze do przepisu (24)

slodkisentyment 22 maja 2019
Dodałam sobie do książki i wypróbuje, bo bardzo mi się spodobał pomysł :)
kuchmariola63 23 maja 2019
Bardzo lubię fasolę. Przepis ciekawy.
kucharka-amatorka 23 maja 2019
Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Fasola piękny jaś 100g
  • Chili
  • Sól
  • cytryna sok z połówki
  • Cebula dymka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Oliwa z oliwek
  • Bazylia kilka listków
Składniki