Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariańskie danie z meksykańską nutą ...HEJ!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, ugotować na półtwardo.
Warzywa korzeniowe obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę i paprykę posiekać w kostkę. Wszystkie składniki połączyć wraz z fasolą i doprawić na ostro ( jak to w Meksyku:)). Piec bez przykrycia w temp. 180 st. ok.60 min.
Danie świetnie smakuje samodzielnie ( z pajdą chleba) lub jako dodatek do mięs. Smacznego