Fasolka z pieca

Fasolka z pieca
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
wegetariańskie danie z meksykańską nutą ...HEJ!

Składniki

  • 30 dag drobnej fasoli białej
  • sól pieprz, chilli, majeranek, bazyli, przeprawa meksykańska
  • 1 duża marchew
  • 1 duża pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 litr gęstego soku pomidowowego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć na noc, ugotować na półtwardo.

  2. Warzywa korzeniowe obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę i paprykę posiekać w kostkę. Wszystkie składniki połączyć wraz z fasolą i doprawić na ostro ( jak to w Meksyku:)). Piec bez przykrycia w temp. 180 st. ok.60 min.

  3. Danie świetnie smakuje samodzielnie ( z pajdą chleba) lub jako dodatek do mięs. Smacznego

Komentarze do przepisu (8)

taura 14 stycznia 2012
pyyychaaa!!!
Sygitta 14 stycznia 2012
mniam....!! musze wypróbowac Twoj przepis:)
irma 15 stycznia 2012
Danie godne wypróbowania, a jakiej firmy sok pomidorowy polecasz?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30 dag drobnej fasoli białej
  • sól pieprz, chilli, majeranek, bazyli, przeprawa meksykańska
  • 1 duża marchew
  • 1 duża pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 litr gęstego soku pomidowowego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
Składniki