Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na różne uroczyste kolacje. Płaty śledziowe na sposób słodko kwaśno.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Składniki
1. Śledzie moczymy w wodzie 1 godzinę. 2. W tym czasie obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Dokładamy miód, koncentrat pomidorowy, pokrojone drobno śliwki, doprawiamy pieprzem, 10 minut prużymy i studzimy.
4. Śledzie kroimy na małe kawałki i układamy w naczyniu warstwami: Śledź, sos, śledź i tak do wyczerpania składników.
5. Chłodzimy w lodówce, najlepsze są na drugi dzień. 6. Smacznego.