Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wielu przepisów na kurczaka a''la KFC poskładałam kilka składników, dodałam swoje i oto prezentuję całkiem niezłe skrzydełka
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 109
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 109
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Skrzydełka gotujemy w osolonej wodzie (ewentualnie z dodatkiem vegety). Odcinamy lotki. Jak będą miękkie wyjmujemy i czekamy aż ostygną.
W międzyczasie w jednej misce mieszamy jajko, mąkę, mleko. Ma wyjść ciut rzadsze ciasto naleśnikowe. Dodajemy przyprawę gyros, pieprz do smaku. W drugiej misce mieszamy bułkę tartą z płatkami.
Maczamy skrzydełka w cieście a następnie w bułce i płatkach. Czynność powtarzamy. Smażymy na oliwie aż się zezłocą.
Skrzydełka są chrupiące ale moim zdaniem najlepsze są na drugi dzień odgrzane w mikrofali. Swoją wersję podałam z frytkami i sosem tzatzykowym.