Empanada z ciasta francuskiego

Empanada z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Manilkara
Pierożki z farszem z mięsa mielonego.

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • Mieso mielone
  • Cebula biała
  • Przyprawy
  • Ser żółty lub mozarella
  • Jajko do posmarowania ciasta

Przygotowanie

  1. Mięso mielone podsmażamy na patelni z cebula, można dodać jakieś warzywa np. paprykę. Doprawiamy wedle uznania.

  2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty/prostokaty i układamy ma nich mięso. Ja położyłam na mięsie plasterek mozarelli można jakoś żółty ser lub pominąć.

  3. Sklejamy pierożki. Smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 min do 30 min.

Składniki
  • Ciasto francuskie
  • Mieso mielone
  • Cebula biała
  • Przyprawy
  • Ser żółty lub mozarella
  • Jajko do posmarowania ciasta
Składniki