Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne i idealne naleśniki do krokietów, polecam przepis z dodatkiem ciepłego mleka. Naleśniki są miękkie, elastyczne i nie pękają przy składaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj przesianą mąkę oraz roztopione masło. Mleko podgrzej w rondelku i dodaj do ciasta, wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą miksera i odstaw ciasto na 25-30 minut żeby odpoczęło.
Patelnie smaruj masłem klarowanym i wylewaj porcję ciasta naleśnikowego, smaż z obu stron. Tak przygotowane naleśniki wypełniaj ulubionym farszem np. grzybowym, pieczarkowym lub mięsnym .