Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowe spojrzenie na zupę pomidorową. Smakuje wbrew pozorom wyśmienicie i może stanowić samodzielne danie. Jeśli ktoś tak jak ja nie przepada za wiórkami kokosowymi, polecam zamienić je na grzanki lub groszek ptysiowy. SMACZNEGO
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w cząstki, zalać bulionem i gotować aż się rozpadną, potem przetrzeć je przez sito lub zmiksować. Cebule posiekać, usmażyć na oleju, dodać rozgniecione widelcem banany i smażyć chwilę mieszając, potem przetrzeć przez sito lub zmiksować i dodać do pomidorów. Całość podgrzać, dodać śmietanę, sól i pieprz. Zupę podawać posypaną lekko zrumienionymi na suchej patelni wiórkami.