Duszone kawałki boczku z cebulą.

Duszone kawałki boczku z cebulą.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Duszone kawałki boczku z cebulą podane z marynowanymi ogórkami i domowym pieczywem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymyte mięso kroimy na kawałki (w większą kostkę), solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i nacieramy w przyprawach. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem i układamy na gorącej patelni kawałki pokrojonego boczku. Smażymy z obu stron na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę w piórka. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zmiękczenia mięsa i cebuli.

  2. Usmażone kawałki mięsa podajemy z marynowanym ogórkiem i domowym pieczywem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 08 listopada
Na bogato!
Docherro 08 listopada
Ale dobre:) a ja nie mogę:(
slodkisentyment 08 listopada
Ło matko, ale dobre :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki