Duszona szynka z pieczarkami i cebulą.

Duszona szynka z pieczarkami i cebulą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Duszona szynka z pieczarkami i cebulą, może być podana z pieczywem jako zakąska lub jako dodatek do ugotowanych ziemniaków lub sparzonej kaszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszoną szynkę kroimy w kawałki 5x5 cm. Na patelni rozgrzewamy 1/4 kostki smalcu. Kawałki szynki doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się mięsa. Na smażące się kawałki mięsa kładziemy oczyszczone i wymyte kapelusze większych pieczarek i dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu. W między czasie obieramy cebulę i kroimy ją w pół plastry.

  2. Gdy pieczarki i mięso będą miękkie dodajemy cebulę i dusimy dalej pod przykryciem. Dusimy do momentu zmiękczenia cebuli, na koniec jeszcze możemy w razie potrzeby doprawić do smaku. Uduszone kawałki mięsa z pieczarkami i cebulą możemy podać z pieczywem, ziemniakami lub kaszą.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

rosynka 19 sierpnia 2018
Mniam - mniam.Fajny przepis
bryssska 19 sierpnia 2018
Mniam, wygląda na bardzo pyszne danie ;-D
babcitereskiciasta 19 sierpnia 2018
Pyszna szynka.:)
Składniki
Składniki