Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, smaczne i pyszne, a przede wszystkim domowe! I smak mówi sam za siebie ;)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 40
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 109
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 40
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 109
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, wsypać cały cukier i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać część ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać, przykryć i poczekać ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i odstawić do podwojenia objętości.
Wyrośnięte podzielić na równe części - u mnie 8 szt. Każdą rozpłaszczyć , kłaść ser i brzoskwinię pokrojoną w mniejsze części. Zwinąć i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawić do napuszenia.
Przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!