Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi drożdżówek? Ja piekę je stosunkowo często, więc by się nie znudziły czasem kombinuję z nadzieniem ;)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, przygotować zaczyn i poczekać kilka minut. Następnie dodać resztę mąki, mleka, maślankę, jajo i stopione masło. Wyrobić ciasto. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gruszki obrać, skroić i z dodatkiem cukru podgrzewać z masłem na patelni, aż będą miękkie.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Każdą rozpłaszczyć, nałożyć na środek po łyżeczce masy krówkowej i gruszek. Zwinąć, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać obficie kruszonką.
Piec w nagrzanym do temp. 175 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Smacznego!