Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe kołaczyki to jedna z moich ulubionych przekąsek na słodko. Dobra zarówno do kawki jak i dla dziecka do szkoły ;)
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5204
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 72
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5204
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 72
Składniki
Biały ser dokładnie wymieszać z miękką masą krówkową. Drożdże skruszyć do miski, zasypać częścią cukru i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i mleka i zrobić zaczyn. Pozostawić na kilka minut. Jaja ubić z pozostałym cukrem na pulchną masę. Do gotowego zaczyna przelać jaja, stopione masło, resztę mleka i pozostałą mąkę. Wyrobić ciasto drożdżowe, które należy przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie podzielić ciasto na równe części ( u mnie 16 szt). Każdą rozpłaszczyć, nałożyć przygotowane nadzienie i zwinąć. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić na kwadrans do napuszenia. Następnie posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i posypać kruszonką (mąkę wmieszać dokładnie z cukrem pudrem i miękkim masłem).
Piec w temp. ok 165 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!