Drożdżowe racuchy z bananami

Drożdżowe racuchy z bananami
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ewka16
tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności

Składniki

  • 0,5 kg maki pszennej
  • 0,5 l mleka
  • 25 g drożdży
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru i szczypta soli
  • serek homogenizowany 250 g
  • łyzka cukru pudru
  • 2 banany
  • miód
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min.

    Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.

  2. Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

  3. W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany.
    Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem.
    Deser jest słodziutki i pyszny

  4. Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)

Składniki
  • 0,5 kg maki pszennej
  • 0,5 l mleka
  • 25 g drożdży
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru i szczypta soli
  • serek homogenizowany 250 g
  • łyzka cukru pudru
  • 2 banany
  • miód
  • olej do smażenia
Składniki