Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 432
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 432
Składniki
Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.
Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany. Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem. Deser jest słodziutki i pyszny
Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)