Drobiowy pasztet

Drobiowy pasztet
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Smaczny i co najwazniejsze nie jest tłusty.

Składniki

  • udziec indyczy, 1 kg
  • marchew, 2
  • cebula, 1
  • pietruszka (korzeń), 1
  • seler (bulwa), 1 mała
  • por (biała część), 1
  • ziele ang., kilka ziaren
  • liście laurowe, 2
  • majeranek, 1 łyzeczka
  • sól pieprz, do smaku
  • bułka, 1
  • jajka, 2
  • Gałka muszkatołowa, do smaku

Przygotowanie

  1. mięso umyc,włozyc do garnka i gotowac

  2. w trakcie gotowania dodac liście laurowe,ziele ang.,a także łyzke kucharka

  3. po 30 min dodać obrane warzywa i gotowac do miekkośći mięsa

  4. kiedy mieso bedzie miękkie wyjąć z garnka ,warzywa również,przestudzic

  5. bułke namoczyc w wywarze i wszystko zemleć 2 razy

  6. do masy dodać jajka,majeranek ,sół i pieprz,na tarce zetrzeć połowę gałki muszkatołowej i również dodać do mięsa

  7. wszystko dokładnie wymieszać i wlozyc do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą

  8. piec 30 minut w temperaturze 180

  9. właściwie jest to pasztet mięsno warzywny,smaczny i nie jest tłusty

Komentarze do przepisu (27)

irma 26 grudnia 2009
Chętnie go spróbuje.Dodaje do ulubionych. Pozdrawiam.
Mateusz15 26 grudnia 2009
Z chęcią wypróbuję. Ładnie podany. Pozdrawiam!
renka 26 grudnia 2009
Wygląda "smakowicie"i jeszcze te pomidorki mniam ,mniam- trochę lata w środku zimy ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • udziec indyczy, 1 kg
  • marchew, 2
  • cebula, 1
  • pietruszka (korzeń), 1
  • seler (bulwa), 1 mała
  • por (biała część), 1
  • ziele ang., kilka ziaren
  • liście laurowe, 2
  • majeranek, 1 łyzeczka
  • sól pieprz, do smaku
  • bułka, 1
  • jajka, 2
  • Gałka muszkatołowa, do smaku
Składniki