Drobiowa galantyna

Przepis dnia 2012-04-16
Drobiowa galantyna
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
Domowa,pyszna,bardzo delikatna,drobiowa galantyna... Same plusy ! Jedyny drobny minus to ilość żelatyny :-(

Składniki

  • 1/2 kurczaka lub 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól,pieprz
  • marchew,pietruszka,seler
  • koperek
  • żelatyna 3 op
  • pusta butelka po napoju ;-)

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać, pokroić w ćwiartki i wrzucić do garnka z zimną,osoloną wodą.Kurczaka pokroić i wrzucić do gotujących się warzyw.Doprawić solą i pieprzem.Gotować do miękkości.Po ugotowaniu wyjąć mięso,ostudzić i pokroić na kawałki.Wystudzoną marchew pokroić w kostkę,a do wywaru wsypać i rozpuścić żelatynę.Z butelki odciąć górę i "wsypywać" na przemian kurczaka,marchew i koperek.Zalać przestudzoną żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia rozciąć butelkę i pokroić w plastry.Ja użyłam butelki po wodzie mineralnej firmy Nestle,ponieważ jest miękka i dość elastyczna...inne butelki są bardzo twarde i miałam kłopot z ich rozcięciem...

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (11)

Konto usunięte 07 kwietnia 2012
Niesamowite ,czego to ludzie nie wymyślą,jestem pod wrażeniem bardzo fajny pomysł i przystawka... Czytaj całość »
Niesamowite ,czego to ludzie nie wymyślą,jestem pod wrażeniem bardzo fajny pomysł i przystawka niskokaloryczna.Brawo za przepis,dałam 5 .Pozdrawiam
biancorossa 08 kwietnia 2012
Megi,pomysłowa z Ciebie kucharka,jestem pod wrażeniem:)
babciaaneczka 08 kwietnia 2012
Oj, świetny sposób z tą butelka. Poste, a wygląda pięknie. Kupuję pomysł, do ulubionych. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kurczaka lub 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól,pieprz
  • marchew,pietruszka,seler
  • koperek
  • żelatyna 3 op
  • pusta butelka po napoju ;-)
Składniki