Dorsz z dynią i makaronem

Dorsz z dynią i makaronem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.

Składniki

  • Makaron 35 dag
  • Filety z dorsza 40 dag
  • Miąższ z dyni ½ kg
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa 8 łyżek
  • Ser żółty starty 5 dag
  • Posiekana natka pietruszki 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, zahartować i odcedzić. Dynię pokroić na plasterki i poddusić w garnku do odparowania wody, dodać posiekany czosnek i część pietruszki, oliwę , smażyć i mieszać drewnianą łyżką. Filety z dorsza pokroić na kawałki, dodać do potrawy i chwilę podsmażyć. Następnie wymieszać z makaronem, startym serem, wsypać resztę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i podawać. Bardzo ładnie prezentuje się danie serwowane w kawałku pustej dyni.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 07 grudnia 2021
Pyszotka:)
Składniki
  • Makaron 35 dag
  • Filety z dorsza 40 dag
  • Miąższ z dyni ½ kg
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa 8 łyżek
  • Ser żółty starty 5 dag
  • Posiekana natka pietruszki 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
Składniki