Dorsz w ziołach.

Dorsz w ziołach.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Przekąska ze smażonego dorsza do chleba.

Składniki

  • filet z dorsza 1 kg
  • pieprz cytrynowy
  • bazylia cytrynowa
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Opłukany,osuszony filet kroimy na kawałki. Każdy kawałek dorsza doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, umieszczamy w pojemniku, zakrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Po tym czasie smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z bazylią cytrynową do pieczywa lub z ziemniakami i surówką.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

ErJot 01 lipca 2018
Apetyczna rybka:) Pieprz cytrynowy znam i używam ale bazylii cytrynowej jeszcze nie poznałam.
basiliana 01 lipca 2018
Prosty i pyszny sposób na rybę:)
BEATA1978 01 lipca 2018
Doskonała przekąska a myślę że i obiad byłby całkiem całkiem :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet z dorsza 1 kg
  • pieprz cytrynowy
  • bazylia cytrynowa
  • tłuszcz do smażenia
Składniki