Dorsz w galarecie

Dorsz w galarecie
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Angelina1
pyszne danie zimowe

Składniki

  • 6 filetów dorsza bez skóry
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • żelatyna na 3.5 l wody
  • listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, szczypta soli
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie

  1. - do garnka nalać wody, dodać pietruszkę i marchewkę pokrojoną talarki, cała cebulę + listek laurowy, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu.
    Gotować około 20 mniut, dodać sól, pieprz do smaku.
    - rybę umyć usunąć ości, pokroić na kawałki, dodać do wywaru, gotować jeszcze 5-10 minut

  2. -Rybę wyjąć z garnka ułożyć na półmisku, przystroić plasterkami marchewki i ugotowanego na twardo jajka
    -do klarownego wywaru dodać żelatynę i rozmieszać wg przepisu, zalać rybę i pozostawić do stężenia w chłodnym miejscu

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 07 stycznia 2014
Uwielbiam ryby w galarecie :) A galareta wyszła Ci super klarowna, to rzadkość :))
Składniki
  • 6 filetów dorsza bez skóry
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • żelatyna na 3.5 l wody
  • listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, szczypta soli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
Składniki