Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Humus, jak niedoceniany przez Polaków, zdrowy, pyszny. Ten zrobiony samemu jest najlepszy jako pasata do chleba.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć do miski, aby ostygła
Ciecierzycę odsączyć, przełożyć do miski z cebulą, dodać pokrojone suszone pomidory. Dodać przyprawy według uznania (ja lubię lekko pikantnie). Zblendować wszystko na gładką masę. Humus powinien mieć konsystencję pasty do smarowania chleba.
Ja dodaję oliwki. Tak naprawdę można do humusu można dodać wszystko co nie jest mięsne, nawet czekoladę.