DOMOWY - fishburger

DOMOWY - fishburger
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sandra1
pomysł na rybkę - która, nie musi być nudna ;-)

Składniki

  • bułki kajzerki, zwykłe z marketu
  • sałata
  • cebula, młoda
  • pomidor
  • ser żółty
  • ryba - ulubiona, najlepiej kostka
  • ketchup
  • olej, do smażenia
  • sól i pieprz
  • mąka, tortowa

Przygotowanie

  1. Rybę solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy na złoty kolor z obu stron i pod koniec smażenia kładziemy plaster sera (powinien się trochę roztopić - przykleić do ryby).

  2. Bułkę przekroić (jeśli ktoś woli to można ją włożyć na kilka minut do piekarnika) i kolejno układamy: sałatę, ketchup, cebulę, pomidora (obranego ze skórki najlepiej) i rybę z serem, przykrywamy drugą połówką bułki. SMACZNEGO ...... ;-)

Składniki
  • bułki kajzerki, zwykłe z marketu
  • sałata
  • cebula, młoda
  • pomidor
  • ser żółty
  • ryba - ulubiona, najlepiej kostka
  • ketchup
  • olej, do smażenia
  • sól i pieprz
  • mąka, tortowa
Składniki